Geen producten (0)

 

 Trouwringen de Geschiedenis...........

 www.bijoux-dor.com


De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor en tegenspoed.

Het gat in de ring heeft een speciale betekenis. Het is het symbool van de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand de 'Vena Amoris' (de ader van liefde) rechtstreeks naar het hart liep. Sommige mensen dragen daarom nog steeds hun trouwring aan de linker ringvinger.

In Nederland zijn trouwringen vaak van goud, zilver, platina of een combinatie hiervan. Romeinse echtparen kozen vaak voor een ring van ijzer.

De Nederlandse traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een trouwring als officiële belofte van trouw. Daarnaast was het een duidelijk statement dat man en vrouw aan elkaar zijn verbonden en dus niet meer vrij zijn.
 www.bijoux-dor.com
De trouwring was vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Vanaf de 19e eeuw ging ook de man een trouwring dragen. Tegenwoordig zoeken de partners vaak samen een ring uit.

www.bijoux-dor.com

 

Wij maken trouwringen en verlovingsringen.

U kunt kiezen uit klassieke modellen waar wij voorbeelden van hebben of een uniek ontwerp laten maken door ons samen met uw ideeen.

 

De trouwringen beginnen bij ons vanaf 300 euro per stuk deze prijs kan oplopen door: het design, het gewicht en het aantal carat van de diamant(en).


De verlovingsringen beginnen vanaf 700 euro per stuk en kunnen oplopen in prijs dit ligt aan: het design, het gewicht en het aantal carat van de diamant(en).

Voor meer informatie kunt u ons e-mailen zie onze contactpagina of kom even vrijblijvend langs.

bijoux-dorbijoux-dorbijoux-dor

 verlovingsringen

 

BIJOUX-DOR